Торгівля як сфера діяльності органів державної безпеки в Харкові в перші роки непу (1921–1923) - Скубій, І. (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна; історичний факультет, 2011)
Стаття присвячена діяльності органів державної безпеки у сфері торгівлі в Харкові в перші роки непу. Виявлено негативні тенденції в їх роботі, які деструктивно впливали на ринкові відносини, пригнічували та знищували приватнопідприємницьку ініціативу.
Скубій Ірина – аспірантка історичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: неп; торгівля; органи державної безпеки