Семантична типологія англомовних лексичних одиниць термінологічного характеру у галузі охорони довкілля - Ковальчук, Н.М. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
На основі проведеного аналізу англомовного тексту, авторка пропонує семантичну типологію лексичних одиниць у галузі охорони довкілля з метою подальшого дослідження особливостей їх перекладу українською мовою. На основе проведенного анализа англоязычного текста, автор предлагает семантическую типологию лексических единиц в сфере окружающей среды с целью дальнейшего исследования особенностей их перевода на украинский язык. Basing upon the results of an English text analysis, the author suggests semantic typology of the language units in the environmental field to further research the peculiarities of their Ukrainian equivalents.
Keywords: language unit; typology; lexico-semantic group; лексична одиниця; типологія; лексико-семантична група