Стилі прийняття рішення особистістю у реалізації копінг-стратегій - Ковердюк, Діана Григорівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою дослідження було вивчення взаємозв’язку між стилями прийняття рішень і копінг-стратегіями у студентів юнацького віку з урахуванням стійких особистісних властивостей та рівня психологічного стресу. У дослідженні взяли участь 75 студентів віком від 17 до 26 років (Me = 20,00). Збір даних проводився онлайн за допомогою Google Forms. Було використано чотири валідизовані методики: «Шкала психологічного стресу» (PSM-25), «Діагностика копінг-поведінки в стресових ситуаціях» (в адаптації Т. Крюкової), «Мельбурнський опитувальник прийняття рішень» (MDMQ) та Фрайбургський особистісний опитувальник (FPI, форма А).
Керівник роботи: Плохіх Віктор Володимирович, доктор психологічних наук, професор кафедри загальної психології
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; стрес; стилі прийняття рішень; копінг-стратегії; властивості особистості; студенти; воєнні дії; stress; decision-making styles; coping strategies; personality traits; students; military actions