Комунікація між віруючими і невіруючими громадянами у постсекулярному суспільстві - Кузнецова, К.Ю. (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2019)
Наразі ми є свідками нової зустрічі постсекулярного (деякою мірою)/секулярного європейського суспільства та традиційних релігій та вірувань, що принесені мігрантами і є частиною їх традиційних культур. У сучасному світі наявна докорінна суперечність між двома широко визнаними принципами. З одного боку, це принцип невід’ємного права індивіда на свободу сумління, а отже на свободу релігії. З іншого боку, дедалі більше визнається колективне право людей захищати і зберігати свої традиції та культури від колоніальних, імперіалістичних і хижацьких практик. Відбувається нове зіткнення приватного – індивідуального права на свободу віросповідання і публічного – культури і традицій, що нехарактерні для європейського простору.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Philosophy subjects; норвезько-українська конференція; постсекулярне суспільство; комунікація між віруючими і невіруючими громадянами