Оцінка вартості компанії з урахуванням фактору невизначеності - Гриб, Олексій Сергійович; Hryb, O. S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Досліджено теоретичні та практичні аспекти оцінки бізнесу, зібрано релевантні дані обраної компанії, визначено ключові фактори впливу та інтегровано фактор невизначеності у процес оцінки. Використано математичні й економетричні методи та моделі і застосовано основні методи розрахунку вартості компанії. Здійснено прогноз майбутньої вартості компанії з урахуванням факторів невизначеності, що дозволяє формувати більш обґрунтовані управлінські рішення.

The theoretical and practical aspects of business valuation were investigated, relevant data on the selected company were collected, key influencing factors were identified and the uncertainty factor was integrated into the valuation process. Mathematical and econometric methods and models were used and the main methods of calculating the company's value were applied. The future value of the company was forecasted taking into account uncertainty factors, which allows for more informed management decisions.
Estimating the value of a company takingi into account the uncertainty factor
Керівник: Ніколаєва Олена Георгіївна, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри економічної кібернетики та прикладної економіки
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; невизначеність; грошові потоки; ліквідаційна вартість; управління; операційний прибуток; uncertainty; cash flows; management; liquidation value; operating profit