Майстер пригод і мандрів (Роберт Льюїс Стівенсон) - Байрамова, Каріна Іванівна; Bairamova, Karina (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Ім’я Роберта Льюїса Стівенсона знайоме кожному, хто не уявляє життя без подиху пригод. Його книги відкривають двері у світ скарбів і таємниць, хоробрих сердець і небезпечних випробувань. На сторінках його творів живуть справжні герої – мрійники, шукачі, бунтівники, які не бояться підкорювати невідоме. Від «Острова скарбів» до «Чорної стріли», від «Викраденого» до «Дивної історії доктора Джекіла та містера Гайда» – у кожній історії звучить дух боротьби, романтика моря та пошуки справжнього «я». Українські переклади цих книжок дозволяють нам відчути чарівність його мови, відкрити глибину людських почуттів і захопитися незламною силою духу його героїв.
Master of Adventure and Travel (Robert Louis Balfour Stevenson)
Перші видання українською мовою
Keywords: Ро́берт Лью́ис Бэ́лфур Сти́венсон (1850-1894); Robert Louis Balfour Stevenson (1850-1894); українські переклади; Ukrainian translations; HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature