Інформація про православні чудотворні ікони у виданні «Харьковский календарь» (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Янкул, Олексій Миколайович (Харків : Харківська Духовна Семінарія (ХДС), 2018)
Тези присвячені огляду інформації в статистико-інформаційному збірнику «Харьковский календарь» щодо православних чудотворних ікон, які знаходились у храмах на території Харківської губернії, а також інших куточків світу. Для аналізу цієї інформації використовувались збірники на 1888 р., а також на 1906–1916 рр. Автор робить висновок про те, що інформація про чудотворні ікони Харківської губернії та світі в фундаментальному статистико-інформаційному збірнику «Харьковский календарь», була актуальною на той час, оскільки більшість населення складали віруючі, тому такі дані відповідали вимогам суспільства. І донині ці довідки не втратили своєї значущості, оскільки завдяки ним ми можемо дослідити долю цих витворів церковного мистецтва, тобто, де вони перебували на той час.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects