История формирования коллекций отдела редких изданий и рукописей - Репринцева, Вера Алексеевна; Репринцева, Віра Олексіївна (Київ : ТОВ «НВП "Ідея"», 2005)
Статья раскрывает историю формирования редких фондов Центральной научной библиотеки с первых лет существования Харьковского университета до настоящего времени. В статье освещаются методы реконструкции личных коллекций и формирования новых коллекций редких изданий, выявление которых требуют современные общественные реалии.

Стаття розкриває історію формування рідкісних фондів Центральної наукової бібліотеки з перших років існування Харківського університету досі. У статті висвітлюються методи реконструкції особистих колекцій та формування нових колекцій рідкісних видань, виявлення яких потребують сучасні суспільні реалії.
Історія формування колекцій відділу рідкісних видань та рукописів
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Book and library history; Каразiн Каразін Василь (1773 – 1842); Харкiвсmкий унiверситет; колекцiя; рукописна книга; iнкунабула; палеотип; стародруки; Центральна наукова бібліотека Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна; бiблiотека