Інститут громадянства в контексті конституційних перетворень в Україні - Головко, В.М. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2012)
Аналізуються особливості конституційних перетворень в Україні у контексті співвідношення сучасних теоретичних концепцій державотворення „нація-держава” та „держава-нація”, а також досліджується роль інституту громадянства як інтегруючого чинника у цьому процесі. Увага фокусується на особливостях функціонування громадянства як механізму „включення/виключення” індивідів і груп із політичного процесу та політичної нації, для чого подається порівняльний аналіз традицій і законодавчих імплементацій громадянства в Україні та суміжних країнах .
ИНСТИТУТ ГРАЖДАНСТВА В КОНТЕКСТЕ КОНСТИТУЦИОННЫХ ПРЕОБРАЗОВАНИЙ В УКРАИНЕ
CITIZENSHIP IN THE CONTEXT OF THE CONSTITUTIONAL REFORMS IN UKRAINE
Keywords: громадянство; двойное гражданство; „inclusion/exclusion”