Порушення сімейних прав трансгендерної особи у контексті доктрини прав людини - Розгон, О.В. (EURASIAN ACADEMIC RESEARCH JOURNAL, 2016)
Як правило, внаслідок зміни статі виникають правові наслідки, які можуть зачіпати права та інтереси інших членів сім’ї: другого з подружжя, дітей та інших близьких родичів. На даний момент чинним сімейним законодавством України питання забезпечення прав і законних інтересів досліджуваних осіб належним чином не врегульовані.
Аналіз питань, повязаних із спорами в наукових колах щодо змісту права на шлюб, права бути батьком (батьками), права на сім’ю з гендерною особою.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE