Використання мистецьких проєктів для популяризації астрономії - Мазнєва, Катерина Михайлівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У роботі досліджено можливість популяризації астрономії через мистецтво як засіб подолання складності наукових понять і залучення широкої аудиторії. Розглянуто історичні й сучасні приклади взаємодії астрономії та мистецтва, вплив різних видів мистецтва на сприйняття космічних тем, а також культурні та наукові образи планет і Сонця. У практичній частині створено серію художніх моделей небесних тіл, що поєднують наукову основу з візуальним осмисленням. Таким чином, робота демонструє потенціал міждисциплінарного підходу в науковій комунікації та відкриває нові шляхи для залучення людей до пізнання Всесвіту.
Науковий керiвник: Голубов Олексій Андрійович, доктор фiзико-математичних наук, доцент кафедри астрономiї та космiчної iнформатики
Keywords: NATURAL SCIENCES::Physics::Astronomy and astrophysics; Сонячна система; моделі; мистецтво; популяризація астрономії