Удосконалення системи управління у сфері використання об’єктів комунальної власності - Лаврінець, Ігор Олександрович; Lavrinets, I. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У дисертації уперше на основі комплексного детального аналізу процесу управління об'єктами комунальної власності в умовах глобальних політичних викликів, вступу України до Європейського Союзу та розвитку цифрових технологій визначено нові підходи до управління об'єктами комунальної власності. Дані підходи включають необхідность збільшенні кількості та якості міжмуніципальних партнерств і двосторонньої співпраці для спільного розвитку та реалізації проєктів, поглиблення співпраці з громадськими організаціями, що передбачає їх залучення до спільної розробки проєктів розвитку територіальної громади, напрацювання сталих зв’язків із європейськими партнерами, детальний аналіз потенційних ризиків та визначення шляхів реагування на можливі ризики, запровадження обов’язкового використання електронних реєстрів, автоматизованих систем обліку та управління об’єктами комунальної власності.

For the first time in this dissertation, based on a comprehensive and detailed analysis of the municipal property management process amid global political challenges, Ukraine’s accession to the European Union, and the development of digital technologies, new approaches to managing municipal property have been identified. These approaches include increasing the quantity and quality of intermunicipal partnerships and bilateral cooperation for joint development and project implementation, strengthening collaboration with civil society organizations by involving them in the development of community projects, establishing long-term partnerships with European counterparts, conducting detailed risk analyses, and determining strategies for mitigating potential risks. Additionally, mandatory use of electronic registries, automated accounting systems, and municipal property management systems is proposed.
Improving the management system in the sphere of municipal property management
Науковий керівник: Котукова Тетяна Валентинівна, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри публічної політики Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; децентралізація; комунальна власність; управління; публічне управління; місцеве самоврядування; територіальні громади; електронні сервіси; регіональна політика; регіональний розвиток; обʼєкти комунальної власності; місцевий розвиток; локальний розвиток; забезпечення місцевого економічного розвитку; стратегічні напрями; інноваційні підходи; належне врядування; ефективність; сталий розвиток; управління на місцевому рівні; бюджетне планування; державне управління; ресурси громад; ефективність управління у сфері використання обʼєктів комунальною власністю; decentralization; municipal property; management; public administration; local self-government; territorial communities; electronic services; regional policy; regional development; public administration; municipal property objects; local development; development; local development; ensuring local economic development; strategic directions; innovative approaches; good governance; efficiency; sustainable development; local management; budget planning; public administration; community resources; management efficiency in the use of municipal property objects