Організаційні форми трансферу технологій в інноваційному процесі - Розгон, Ольга Володимирівна (НДІ правового забезпечення інноваційного розвитку НАПрН України, 2021)
У цій статті аналізуються види та організаційні форми трансферу технологій. Виявлено проблеми ототожнення форм у порівнянні з видами трансферу технологій. Автором запропоновано таку класифікацію організаційних форм трансферу технологій: купівля та продаж ліцензій (ліцензійний договір або ліцензія); передача наукових розробок на основі лізингу; передача наукових розробок на основі франчайзингу; передача наукових розробок на основі інжинірингу; передача наукових розробок на основі договору ноу-хау; передача майнових прав на технології та їх складові при обміні науково-технічними результатами на базі діяльності спільних підприємств. Особлива увага приділена договірним аспектам трансферу технологій
Rozghon O. V. ORGANIZATIONAL FORMS OF TECHNOLOGY TRANSFER IN THE INNOVATIVE PROCESS
Keywords: трансфер технологій; ліцензія; франчайзинг; інжиніринг; ноу-хау; спільні підприємства