Сільське господарство Харківщини на тлі Голодомору 1946-1947 рр. - Лупіка, Т.О. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2010)
Стаття присвячена комплексній характеристиці аграрної політики радянської влади в післявоєнний період, її впливу на стан сільського господарства Харківщини; встановлені причини, особливості, перебіг та наслідки голодомору в харківському регіоні. Зроблено висновок, що розвиток сільського господарства Харківщини в післявоєнний час відбувався під згубним тиском тоталітарного сталінського режиму, який і став основою голодомору 1946 – 1947 рр.
Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Історія України. Українознавство: історичні та філософські науки http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visnyk_ua.html
Keywords: сільське господарство; аграрна політика; голодомор; хлібозаготівельна політика; тоталітарний режим