О структуре объектных словосочетаний в английском и русском языках - Анютина, А.А. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2008)
В статті розглядаються особливості структури вільних об’єктних словосполучень в англійській та російській мовах, а саме значення валентності дієслова для структури об’єктного словосполучення. Наводяться критерії, які характеризують об’єктні словосполучення. Аналізується важливість семантичних відношень між дієсловом та його актантами.
The peculiarities of free object phrases in English and in Russian, namely the importance of the verb valence for the object phrase structure are considered in the article. The criteria characterizing object phrases are presented. The importance of semantic relations between the verb and its objects is analyzed.
Keywords: свободное объектное словосочетание; объектная связь; категория объектности в языке; синтаксическая семантика слов