Чинники, що впливають на якість перекладу українською мовою англомовних спеціалізованих текстів програмою Microsoft Translate (на матеріалі навчання тлумачів) - Скордамалья, Сантіна Доменіківна; Skordamalia, S. D. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета дослідження: з’ясування ефективності використання онлайн перекладача Microsoft Translate у процесі відтворення англомовних спеціалізованих текстів постредагувального аналізу. … Практична цінність дослідження полягає у можливості використання його результатів у подальших студіях зазначеного напрямку та в розробці конкретних рекомендацій для перекладачів, редакторів і користувачів Microsoft Translate, які допоможуть оптимізувати процес перекладу, скоротити час на постредагування та підвищити якість кінцевого продукту.
Factors affecting the quality of translation of English specialised texts into Ukrainian using Microsoft Translate (based on interpreter training materials)
Керівник роботи: Черноватий Леонід Миколайович, доктор педагогічних наук, професор, академік Академії наук вищої школи України, професор кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша факультету іноземних мов
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science::Informatics, computer and systems science; англомовні спеціалізовані тексти; ефективність машинного перекладу; переклад українською мовою; постредагування; типологія помилок; English-language specialised texts; machine translation efficiency; translation into Ukrainian; post-editing; error typology