Публічне управління у сфері національної безпеки та протидії гібридним загрозам - Кахнич, Мар`ян Тарасович; Kakhnych, Marian Tarasovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі досліджуються теоретичні, історичні та практичні аспекти публічного управління у сфері національної безпеки з урахуванням сучасних викликів гібридної війни. У першому розділі розкрито теоретичні засади публічного управління у сфері національної безпеки та проаналізовано історію розвитку поняття «гібридна війна». Другий розділ присвячений нормативно-правовому забезпеченню національної безпеки та аналізу українського й міжнародного досвіду протидії гібридним загрозам. У третьому розділі запропоновано напрями вдосконалення публічного управління у сфері безпеки, зокрема стратегічне планування, посилення інституційної спроможності та розвиток комплексних заходів реагування на гібридні загрози. Результати дослідження можуть бути використані в діяльності органів державної влади для підвищення ефективності системи національної безпеки.
Public administration in the field of national security and countering hybrid threats
Науковий керівник : Білоконь Михайло Вячеславович, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри права, національної безпеки та європейської інтеграції Навчально-наукового інституту "Інститут державного управління"
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; публічне управління; національна безпека; гібридна війна; гібридні загрози; стратегічне планування; ЗПУА-23