Зв’язування профлавіна з різними магнітними наночастинками при температурах 25 і 60°С - Близнюк, В.В.; Blyzniuk, V.V. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Карзіна, 2022)
Об’єкт дослідження: комплекси профлавіна з магнітними наночастинками. Предмет дослідження: особливості зв’язування профлавіна з магнітними наночастинками. Мета роботи: визначити залежність ступеня навантаження профлавіна на поверхню магнітних наночастинок. Методи дослідження: абсорбційна спектрофотометрія у видимій області. Результати дослідження: за допомогою метода спектрофотометрії у видимій області показано, що більш ефективне зв'язування наночастинки LSMO з профлавіном буде відбуватися в присутності цитрата натрія. Було доведено, що ефективність взаємодії профлавіна з LSMO-наночастинками вища при більшій температурі, що було продемонстровано за допомогою кривих зв'язування.

Object: complexes of proflavine with magnetic nanoparticles. Subject: the features of proflavine binding to magnetic nanoparticles. Aim: to determine the dependence of the loading degree of proflavine on the surface of magnetic nanoparticles. Methods: absorption spectrophotometry in the visible region. Results: using the VIS-spectrophotometry method it was shown that trisodium citrate leads to more effective proflavine binding to LSMO. By the binding curves, it was proved that at a higher temperature proflavine interacts more effectively with LSMO nanoparticles.
Proflavine binding to different magnetic nanoparticles at temperatures 25 і 60°С
Наукові керівники: Євгеній Володимирович Духопельников, кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник Інститута радіофізики та електроніки імені О.Я. Усикова НАН України. Лариса Вікторівна Січевська, кандидат біологічних наук, доцент кафедри молекулярної та медичної біофізики.
Keywords: NATURAL SCIENCES; TECHNOLOGY; магнітна наночастинка; зв’язування; LSMO; покриття; цитрат натрію; спектр поглинання; magnetic nanoparticle; binding; LSMO; coating; trisodium citrate; absorption spectrum