Пошук історичної інформації в інтернеті : навчальний посібник для студентів історичних факультетів - Куліков, Володимир Олександрович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2007)
У посібнику описані основні інформаційні ресурси інтернету. На прикладі двох найбільш популярних в Україні пошукових систем – Гугла та Яндекса показано можливості сучасних пошукових машин та методи складного пошуку інформації. Дано корисні поради щодо проведення фактографічного, документального та бібліографічного пошуку історичної інформації в інтернеті. Наведено список рекомендованих інтернет-ресурсів (енциклопедій, довідників, словників, історичних каталогів та тематичних ресурсів) та літератури. Для істориків та для всіх, хто бажає підвищити свою майстерність у пошуку інформації і ефективно використовувати інформаційні можливості інтернету.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science::Informatics, computer and systems science::Information technology; Всесвітня павутина; Інтернет; Гугл; Яндекс; Інтернет-ресурси; синтаксис мови запитів; інтернет-ресурси для історика; список рекомендованих інтернет-ресурсів; фактографічний пошук; бібліографічний пошук; закладки інтернет-навігатора; бібліографічний опис інтернет-ресурсів