Децентралізація влади як чинник місцевого розвитку - Ярош, Дмитро Сергійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Децентралізація влади є темою не лише в Україні, але й у багатьох країнах світу. Це процес передачі повноважень та фінансових ресурсів від центральної до місцевих органів влади з метою забезпечення більш ефективного та демократичного управління. Метою кваліфікаційної роботи є розроблення рекомендацій з удосконалення розвитку децентралізація влади як чинник місцевого розвитку. Об’єкт дослідження: міська територіальна громада, аналіз впливу децентралізації на економіку, інфраструктуру, соціальні послуги, ефективність управління та залучення громадськості до прийняття рішень на рівні територіальної громади. Предмет: удосконалення процесів децентралізації влади як чинника місцевого розвитку.
Керівник наукової роботи: Самофалова Тетяна Олександрівна, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; децентралізація влади; стратегії децентралізації на регіональному рівні; місцевий розвиток