Оптимізація ланцюгів постачання в міжнародних відносинах підприємства - Александров, Валерій Олександрович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Мета кваліфікаційної роботи – розкрити сутність і значення ланцюгів постачання у сучасних умовах підприємницької діяльності, виявити основні фактори, що впливають на їх ефективність, та розробити рекомендації щодо їх оптимізації. Відповідно до мети дослідження поставлено та вирішено наступні завдання: розглянути сутність ланцюгів поставок та їх роль у забезпеченні ефективності та конкурентоспроможності підприємств; встановити основні етапи та складові ланцюгів поставок; проаналізувати вплив географічних, культурних, політичних та економічних факторів на ланцюги поставок у міжнародних бізнес- відносинах; визначити переваги застосування технологічних та інноваційних рішень для оптимізації ланцюгів поставок; охарактеризувати та проаналізувати ланцюги постачання ПРАТ «ОБОЛОНЬ»; розкрити організаційну характеристику діяльності ПРАТ «ОБОЛОНЬ»; проаналізувати сучасний стан міжнародних ланцюгів поставок на ПрАТ «Оболонь»; запропонувати перспективні шляхи щодо оптимізації міжнародних ланцюгів поставок на ПрАТ «Оболонь». Об’єктом дослідження є ланцюги постачання у міжнародних відносинах підприємства. Предметом дослідження є теоретичні та практичні аспекти ланцюгів постачання, фактори впливу та шляхи їх оптимізації.
Supply Chain Optimization in International Relations of the Enterprise
Керівник роботи: Москаленко Каріна Ігорівна, кандидат економічних наук, кафедра управління та адміністрування, Науково-навчальний інститут "Каразинська школа бізнесу"
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; міжнародні ланцюги постачання; international supply chains; міжнародні відносини; international relations; глобалізація бізнесу; globalization of business; управління ризиками; risk management