Підвищення конкурентоспроможності іт компанії в умовах цифрової трансформації економіки (на прикладі компанії GLOVO) - Якутенко, Владислав Андрійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Зростання конкуренції в ІТ-галузі, як і в будь-якому іншому секторі, вимагає від компаній не лише технічної експертизи, але й стратегічного підходу до ведення бізнесу. Уміння вчасно реагувати на зміни, швидко впроваджувати інновації та розробляти ефективні стратегії маркетингу та продажів стає ключовими факторами успіху. Крім того, залучення та збереження талановитих ІТ-фахівців, які є двигуном розвитку компанії, також має вирішальне значення для підвищення конкурентоспроможності в умовах цифрової трансформації. Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи виступає конкурентоспроможність компаній. Предметом дослідження є підвищення конкурентоспроможності ІТ- компаній. Мета кваліфікаційної роботи – запропонувати напрями підвищення конкурентоспроможності компанії Glovo в умовах цифрової трансформації на основі узагальнення теорій конкурентоспроможності та методів її забезпечення. Завдання, які будуть виконані для досягнення поставленої мети: обґрунтувати, що цифровізація є драйвером розвитку конкурентоспроможності; розкрити зміст конкурентоспроможності ІТ-компаній і чинники її підвищення; виокремити головні властивості конкурентоспроможності сучасного ринку ІТ-послуг з доставки; визначити напрями підвищення конкурентоспроможності ІТ- компанії Glovo. Мета та завдання зумовили застосування загальнонаукових та спеціальних методів дослідження.
Increasing the Competitiveness of IT Companies in the Context of Digital Transformation of the Economy (using the Example of GLOVO)
Керівник роботи: Коломієць Ганна Миколаєвна, доктор економічних наук, професор кафедри управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут «Каразінська школа бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; цифрова трансформація економіки; digital transformation of the economy; конкурентоспроможність ІТ компанії; competitiveness of IT companies; цифрові технології; digital technologies