Національна термінологія й мовне прогнозування - Боярова, Л.Г. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2010)
У статті розглянуто питання про можливість прогнозування розвитку термінології. Визначено основні сучасні процеси, що впливають на формування національного термінофонду. Подано короткочасний прогноз розвитку української термінології в умовах дерусифікації і світових глобалізаційних процесів. The paper deals with the opportunity to forecast terminology development. Major modern processes, that influence the future state of national terminology fund, are defined. A short-term forecast of Ukrainian terminology development under derussification and world globalization conditions is provided.
Боярова Людмила Георгіївна, к. філол. н., професор кафедри української мови філологічного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна
Keywords: українська термінологія; мовне прогнозування; дерусифікація; глобалізація