Взаємодія органів публічної влади з громадськістю під час прийняття управлінських рішень в умовах воєнного стану - Скрипник, Анна Ярославівна; Skrypnyk, A. Y. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Встановлено, що воєнний стан створює нові виклики для традиційних форм участі, водночас стимулює цифровізацію, розвиток онлайн-інструментів та активізацію консультативно-дорадчих органів. На прикладі Лозівської громади проаналізовано функціонування механізмів участі: звернення громадян, діяльність дорадчих органів, стратегічне планування, цифрові комунікації. Проведено комплексну оцінку офіційного вебсайту громади та визначено недоліки. Розроблено рекомендації щодо вдосконалення механізмів участі громадян: створення структурного підрозділу координації участі, впровадження цифрових платформ, розвиток інклюзивних практик, спільнотворчих хабів, молодіжного бюджету участі. Доведено, що активна громадська участь у воєнний час є важливим чинником національної стійкості, ефективного управління ресурсами та соціальної згуртованості.
Interaction of Public Authorities with the Public in Decision Making under Martial Law
Науковий керівник роботи: Конотопцев Олег Сергійович, кандидат наук з державного управління, доцент, доцент кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Public sector research; партисипативна демократія; громадська участь; воєнний стан; місцеве самоврядування; електронне врядування; консультативно-дорадчі органи