Навчальна програма тренінгу з оволодіння практичними навичками «Профілактика та урегулювання конфліктних ситуацій у стоматології» - Жуков, Костянтин Вікторович; Герман, Світлана Іванівна; Іскоростенська, Ольга Володимирівна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Навчальна програма тренінгу з опанування практичних навичок «Профілактика та урегулювання конфліктних ситуацій у стоматології» складена на засадах досягнень гуманітарних та медичних наук, рекомендаціях національних та міжнародних протоколів надання медичної допомоги, останніх даних наукових досліджень та власному досвіді успішного застосування їх у повсякденній клінічній практиці. Метою тренінгу є набуття нових, сучасних знань і умінь, необхідних стоматологам всіх спеціальностей та лікарям організації та управління охороною здоров’я при організації та впровадженні клінічної діяльності з діагностування, лікування захворювань щелепно-лицьової ділянки та проведені профілактичних та реабілітаційних заходів пацієнтам та споживачам медичних послуг. Така діяльність здійснюється в терапевтичній, хірургічній, ортопедичній стоматології, пародонтології, дитячій стоматології, ортодонтії, а також в щелепно-лицевій хірургії при наданні допомоги при травматичних пошкодженнях, запальних захворюваннях, новоутвореннях, реконструктивних та відновлювальних заходах. Цей захід надасть слухачам теоретичний та практичний досвід з питань вивчення принципів профілактики та урегулювання конфліктних ситуацій у стоматології на всіх етапах організації та надання стоматологічної допомоги й послуг, надасть можливість покращити результати стоматологічної допомоги, діагностичного процесу у клінічній роботі. В програму заходу інтегровані міждисциплінарні підходи до теоретичної підготовки слухачів. У процесі навчання використовуються реальні клінічні та юридичні ситуації, клінічні та юридичні кейси, лекційний матеріал, поліклінічні та стаціонарні розбори.
Curriculum for the training on mastering practical skills "Prevention and resolution of conflict situations in dentistry"
Keywords: MEDICINE; стоматологія; dentistry; конфліктні ситуації у стоматології; conflict situations in dentistry; діагоностичний процес; diagnostic process