Стратегії підвищення інклюзивності на робочому місці - Петрухіна, Юлія Валеріївна; Petrukhina, Yuliia (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
У магістерській роботі досліджуються теоретичні та практичні аспекти інклюзивності та безбар'єрності в сучасній економіці, а також їх вплив на ефективність організації робочих місць. Перший розділ присвячений теоретичному аналізу інклюзивної економіки, визначенню безбар'єрності як основи створення інклюзивного середовища та розгляду її впливу на управління робочими місцями. Другий розділ фокусується на сучасному стані реалізації інклюзивних принципів на робочих місцях, включаючи аналіз державної підтримки безбар'єрності, проблеми організації інклюзивного середовища та кращі практики впровадження цих принципів. Третій розділ розглядає напрямки впровадження інклюзивності на робочих місцях, роль HR-менеджменту, формування інклюзивного робочого середовища в організаціях та забезпечення охорони праці для осіб з інвалідністю на виробництві. У висновках подано рекомендації щодо вдосконалення інклюзивних практик у сфері трудових відносин та управлінні персоналом.
Strategies for increasing inclusiveness in the workplace
Науковий керівник роботи: Наталія Валеріївна Статівка, доктор наук з державного управління, професор кафедри управління персоналом та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; робочі місця; інклюзивність; особи з інвалідністю; безбар'єрність