Функціональний клас хронічної серцевої недостатності та зміни гемодинамічних показників у пацієнтів у ранньому післяопераційному періоді після імплантації кардіостимуляторів. - Коломицева, І.М.; Волков, Д.Є.; Лопин, Д.О.; Яблучанський, М.І. (My University, 2014)
Оцінка гемодинамічних показників залежно від класу хроничної серцевої недостатності до втручання і в ранній період після імплантації електрокардіостимулятора в режимах стимуляції DDD/DDDR і VVI/VVIR.
Keywords: постійна електрокардіостимуляція; хронічна серцева недостатність; функціональний клас хроничної серцевої недостатності; гострий післяопераційний період