Стислий нарис історії кафедри теоретичної фізики імені академіка І. М. Ліфшиця - Єрмолаєв, Олександр Михайлович; Ульянов, Володимир Володимирович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2004)
Це збірка матеріалів з історії кафедри теоретичної фізики фізичного факультету Харківського університету, які використовуються під час читання відповідного спецкурсу студентам-теоретикам.
До 200-річчя Харківського університету. До 60-річчя кафедри теоретичної фізики.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Ліфшиць Ілля Михайлович (1916-1982); Гуліда Леонід Степанович (1918-1974); Єрмолаєв Олександр Михайлович (1938 - ); Каганов Мойсей Ісаакович (1921-2019); Канер Емануїл Айзікович (1931-1986); Косевич Арнольд Маркович (1928-2006); Паргаманік Лев Елеазарович (1914 – ?); Піщанський Валентин Григорович (1931 - ); Ульянов Володимир Володимирович (1934-2021); Фалько Ігор Іванович (1937-2021); Цукерник Віктор Мойсейович (1927-2012)