Формування системи організаційного забезпечення стратегічного управління закладом охорони здоров’я (на прикладі КНП «МКБЛ №25» ХМР) - Зверинська, Ірина Михайлівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Завдання дослідження: провести аналіз теоретичних положень організаційного забезпечення стратегічного управління закладом охорони здоров’я; проаналізувати стану розвитку медицини в Україні; удосконалити систему організаційного забезпечення стратегічного управління закладом охорони здоров’я ( на прикладі КНП «МКБЛ №25» ХМР. Методи дослідження: теоретичні: аналіз державних нормативних документів; аналіз наукових робіт з проблеми організаційного забезпечення стратегічного управління закладом охорони здоров’я; порівняльний аналіз, синтез, узагальнення дозволили провести систематизацію теоретичного та практичного матеріалу з досліджуваної проблеми; емпіричні: спостереження, вивчення практичного досвіду роботи закладів охорони здоров’я з організаційного забезпечення стратегічного їх управління. Наукова новизна дослідження: знайшли подальшого розвитку питання удосконалення організаційного забезпечення стратегічного управління закладом охорони здоров’я.

Objectives of the study: to analyze the theoretical provisions of the organizational support of strategic management of health care facilities; to analyze the state of development of medicine in Ukraine; to improve the system of organizational support of strategic management of the health care institution at the KNP" City Clinical Hospital №25 "HMR. Research methods: theoretical: analysis of state regulations; analysis of scientific works on the problem of organizational support of strategic management of health care facilities; comparative analysis, synthesis, generalization allowed to systematize theoretical and practical material on the researched problem; empirical: observations, study of practical experience of health care institutions on the organizational support of their strategic management. Scientific novelty of the research: the issues of improving the organizational support of strategic management of health care facilities have been further developed.
Organizational support of strategic management of health care facilities (on the example of KNP" City Clinical Hospital №25 "HMR)
Керівник роботи: Коваленко Денис Володимирович, доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Навчально-наукового інституту «Українська інженерно-педагогічна академія»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; стратегія; управління; заклади охорони здоров’я; стратегічна модель управління закладами охорони здоров’я; strategy; health care institutions; management; strategic model of health care management