Синтаксична організація речень із ключовими словообразами в прозових творах Аркадія Любченка - Калашник, Ю.І. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2012)
У статті розглядаються синтаксичні конструкції, в яких функціонують ключові словообрази, як традиційні, так і індивідуально-авторські. Простежуються структурні зміни для актуалізації смислових нюансів їх художньої образності та стилістичні прийоми створення експресії. В статье рассматриваются синтаксические конструкции, в которых функционируют ключевые словообразы, как традиционные, так и индивидуально-авторские. Прослеживаются структурные изменения для актуализации смысловых нюансов их художественной образности и стилистические приемы создания экспрессии. The article considers syntactic constructions with key word-images (traditional and created by the author) functioning. Structural changes for sense nuances actualization and their artistic figurativeness as well as stylistic devices of expression are pointed out.
Калашник Юлія Іванівна, к.філол.н., доц., Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна.
Keywords: синтаксична організація; речення; комунікативний тип речення; повтор; ключові словообрази