Громадянське суспільство та питання формування громадянства у сучасній Україні - Довбня, О.М.; Довбня, О.М. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2013)
У період становлення державності важливим є перетворення населення з підданих на активних громадян, які беруть участь у розбудові своєї країни і відчувають гордість за належність до своєї політичної нації. Розглянуто перешкоди на шляху процесу формування громадянського суспільства та можливості їх подолання.
Гражданское общество и вопросы формирования гражданства в современной Украине
Keywords: громадянське суспільство; громадянство; політична нація; громадянська участь; мультикультуралізм; етнополітичний конфлікт; гражданское общество; гражданство; политическая нация; гражданское участие; мультикультурализм; этнополитический конфликт; civil society; citizenship; political nation; civil participation; multiculturalism; ethnopolitical conflict