Загальне землезнавство : практикум для здобувачів першого (бакалавр ського) рівня вищої освіти спеціальності 106 «Географія» - Залюбовська, Оксана Вікторівна; Zaliubovska, Oksana Viktorivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Практикум розроблено відповідно до програми дисципліни «Загальне землезнавство» як однієї з базових дисциплін підготовки студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, що забезпечує опанування студентами базових наукових положень загальної фізичної географії та вчення про географічну оболонку, що є глобальним середовищем існування людства. Посібник містить структуру курсу, завдання до практичних робіт із покроковим описом виконання, посилання на методичне забезпечення для виконання практичних робіт, рекомендовану літературу, а також перелік тем та основних питань для самостійної роботи студентів.

The practical course is developed in accordance with the program of the discipline «General Earth Science» as one of the basic disciplines for the training of students of the first (bachelor's) level of higher education, which ensures that students master the basic scientific provisions of general physical geography, the learning of the geographical shell, which is the global environment of humanity. The practicum contains the structure of the course, tasks for practical work with a step-by-step description of the implementation, links to methodological support for the implementation of practical work, recommended literature, as well as a list of topics and main questions for independent work of students.
General earth science : practicum for applicants for the first (bachelor's) level of higher education in the specialty 106 «Geography»
Навчальне видання. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; NATURAL SCIENCES::Earth sciences; землезнавство; географічна оболонка; фізична географія; практичні роботи; загальні природничі закони; організація й динаміка географічної оболонки; earth science; geographical shell; physical geography; practical course; general laws of nature; organization and dynamics of the geographical shell