«Во владыкахъ апостолъ» (до питання про час та обставини канонізації князя Володимира) - Роменський, О.О. (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна; історичний факультет, 2012)
В статті розглядається проблема канонізації князя Володимира Святославича на підставі аналізу лексики джерел та практики зарахування до лику святих, що склалася в Православній Церкві. Видається, що церковне вшанування Володимира мало місце вже в давньоруську добу, канонізація відбулася не пізніше першої половини XIII ст.
Keywords: Володимир; канонізація; блаженство; святість