Розробка програмного забезпечення мобільного додатка для обміну миттєвими повідомленнями - Гріщенко, М. Р. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
У даній кваліфікаційній бакалаврській роботі розроблено програмне забезпечення мобільного додатку, яке призначено для обміну миттєвими повідомленнями по мережі Інтернет. Метою роботи є створення програмного забезпечення мобільного додатку, яке призначено для обміну миттєвими повідомленнями по мережі Інтернет. Результат роботи – програмна реалізація мобільного додатку, яке призначено для обміну миттєвими повідомленнями по мережі Інтернет.. В процесі роботи над реалізацією системи виконано дослідження існуючих методів, алгоритмів та програмних засобів. Розроблено та реалізовано власне програмне забезпечення, здійснено опис всіх його компонентів. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на мобільних операційних системах IOS та Android. Програму розроблено на мові програмування Dart та Фреймворку Flutter.

In this qualifying bachelor's thesis, the software of a mobile application designed for the exchange of instant messages over the Internet was developed. The purpose of the work is to create a mobile application software, which is intended for the exchange of instant messages over the Internet. The result of the work is the software implementation of a mobile application designed for instant messaging over the Internet. In the process of working on the implementation of the system, a study of existing methods, algorithms and software tools was carried out. Our own software was developed and implemented, and all its components were described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on mobile operating systems IOS and Android. The program was developed using the Dart programming language and the Flutter framework.
Керівник роботи: Шлокін В. М., старший викладач кафедри безпеки інформаційних систем, мереж і технологій Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та штучного інтелекту
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; мобільна розробка; комп’ютерна інженерія; обмін миттєвими повідомленнями; computer engineering; mobile developming; instant messaging