Ліквідація ордену тамплієрів за правління Філіпа IV - Нечипоренко, Руслана Андріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Дипломна робота присвячена мотивам Філіпа IV та наслідкам ліквідації ордену Тамплієрів за його правління, також надається політичний контекст Франції того часу. Головним висновком роботи можно зазначити, що вплив цієї події мав велике значення не тільки у контексті часу, коли це відбулося й контексті місця – те, що сталося вийшло з цих рамок та мало великий вплив на тодішнє французьке суспільство та інституції, зокрема одночасно підірвало довіру до церкви і влади.

The thesis is devoted to the motives of Philip IV and the consequences of the liquidation of the Order of the Templars during his reign, as well as the political context of France at that time. The main conclusion of the work is that the impact of this event was of great importance not only in the context of the time when it happened and the context of the place - what happened came out of this framework and was a great impact on French society and institutions at the time, in particular, simultaneously undermined trust in the church and the authorities.
The liquidation of the Order of the Templars during the reign of Philip IV
Керівник: Каріков Сергій Анатолійович, доктор історичних наук, професор кафедри історії стародавнього світу та середніх віків
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; HUMANITIES and RELIGION::Religion/Theology; SOCIAL SCIENCES::Social sciences; орден тамплієрів; Французька монархія; ліквідація ордену тамплієрів; Філіп IV; Knights Templar; French monarchy; liquidation of the Knights Templar; Philip IV