Вивчення пам’ятних книжок і календарів Харківської губернії (1862–1917 рр.): досвід і перспективи досліджень - Янкул, Олексій Миколайович (Харків : Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка, 2025)
Про дослідження пам’ятних книжок і календарів другої половини ХІХ – початку ХХ ст. на прикладі харківських видань. Автором, спираючись на власний досвід вивчення цього сегменту періодики, зроблено стислий огляд сучасної історіографії, виокремлено певні особливості роботи з ними. Зокрема, звертається увага на комплексний підхід при опрацьовуванні подібних збірників, а також на те, яким чином можливе найбільш повне розкриття їх інформаційного потенціалу. Також окреслено перспективи подальших досліджень цих історичних джерел.
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; краєзнавство; історичні джерела; періодичні видання