Використання кінематографу у пропаганді Третього Рейху - Неборак, Степан Михайлович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Бакалаврська дипломна робота присвячена вивченню використання кінематографу в пропаганді Третього Рейху. Її метою є розкриття ролі кіноіндустрії у формуванні ідеологічних поглядів націонал-соціалістичного режиму, а також визначення впливу пропагандистських фільмів на масову свідомість населення Німеччини у період 1933–1945 років. У контексті дослідження вивчається організаційна структура кіноіндустрії Третього Рейху, аналізуються жанри та тематика фільмів, розглядається вплив пропагандистського кіно на громадську думку та сучасну перцепцію цих матеріалів. Застосування різноманітних методів дослідження дозволило отримати комплексне уявлення про роль кіно в ідеологічному впливі на суспільство Третього Рейху.

The bachelor’s thesis is devoted to the study of the use of cinema in the propaganda of the Third Reich. Its purpose is to reveal the role of the film industry in shaping the ideological views of the National Socialist regime, as well as to determine the impact of propaganda films on the mass consciousness of the German population in the period 1933–1945. The study examines the organisational structure of the film industry in the Third Reich, analyses the genres and themes of films, and considers the impact of propaganda films on public opinion and contemporary perception of these materials. The use of various research methods allowed us to gain a comprehensive understanding of the role of cinema in the ideological influence on the society of the Third Reich.
Керівник: Коваленко Тетяна Миколаївна, кандидат історичних наук, доцент кафедри нової та новітньої історії
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Film; Друга світова війна; Третій Рейх; німецька пропаганда; німецька кіноіндустрія; World War II; Third Reich; German propaganda; German film industry