Повноваження прокурора щодо пред’явлення цивільного позову в кримінальному провадженні - Коваленко, А.О. (My University, 2018)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальності 12.00.09 – кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність. – Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Харків, 2018. Дисертацію присвячено аналізу сутності та особливостей реалізації повноважень прокурора щодо пред’явлення цивільного позову в кримінальному провадженні. Проведено історико-правовий аналіз становлення та розвитку інституту щодо пред’явлення прокурором цивільного позову в кримінальному провадженні. Розкрито повноваження прокурора як суб’єкта реалізації права на пред’явлення цивільного позову в кримінальному провадженні. Визначено правові гарантії та підстави пред’явлення прокурором цивільного позову в кримінальному провадженні, а також охарактеризовано процесуальний порядок пред’явлення прокурором цивільного позову в інтересах держави та громадян. Сформульовано поняття та удосконалено систему заходів забезпечення прокурором цивільного позову в кримінальному провадженні. Досліджено особливості тимчасового доступу до речей і документів у системі забезпечення цивільного позову, встановлено місце тимчасового вилучення та арешту майна як заходів забезпечення цивільного позову.
Полномочия прокурора по предъявлению гражданского иска в уголовном производстве
Prosecutor’s Powers on Filing a Civil Claim within Criminal Proceedings
Keywords: повноваження; прокуратура; цивільний позов; кримінальне провадження; правові гарантії; процесуальний порядок; тимчасове вилучення; арешт майна