Актуальні проблеми перекладознавства та методики навчання перекладу : міжнародна наукова конференція (19–20 квітня 2024 року ; Харків) : тези доповідей - Віротченко, С.А.; Ребрій, О.В.; Оніщенко, Н.А.; Черноватий, Л.М.; Мартинюк, А.П.; Фролова, І.Є.; Virotchenko, Svitlana; Rebrii, Oleksandr; Onishchenko, Nataliia; Chernovaty, Leonid; Martynyuk, Alla; Frolova, Iryna (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
До збірника увійшли тези доповідей наукової конференції, присвяченої проблемам теорії, історії та методики навчання перекладу. Для наукових працівників, перекладачів, викладачів, аспірантів, студентів філологічних спеціальностей. За зміст та достовірність фактів, викладених у тезах, відповідальність несуть автори. Усі тези перевірено на наявність текстових запозичень за допомогою системи StrikePlagiarism.com.
Major Problems of Translation Studies and Translator/Interpreter Training : of the XII International Scientific Conference (April 19–20, 2024 ; Kharkiv) : аbstracts
The Collection contains abstracts of the reports at the Conference dedicated to current issues in theory and history of translation and methods of translators’/interpreters’ training. For scholars, translators/interpreters, teachers, post-graduate students and students of philological specialities. The authors acknowledge responsibility for their abstracts content and facts verification. All abstracts were checked for academic plagiarism using the StrikePlagiarism.com system.
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; історія перекладу; методика навчання перекладу; теорія перекладу; переклад конференцій; переклад письмовий; переклад усний; перекладознавство; філологічні спеціальності; conference interpreting; interpreting; methods of teaching; interpreting/transition; translation history; translation studies; translation theory; translation; philological specialitie