Аналіз та дослідження безпеки хмарних послуг - Толок, А. В. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Метою роботи є дослідження сучасних методів та технологій забезпечення безпеки в хмарних сервісах, аналіз ідентифікованих загроз та ризиків і розробка рекомендацій щодо покращення безпеки в хмарному середовищі. Методи дослідження: Аналіз літературних джерел, статей, наукових публікацій та інших документів, які стосуються теми дослідження У роботі проаналізовані дослідження щодо безпеки хмарних послуг, у зростаючому ландшафті загроз. Наведено методи виявлення та пом’якшення наслідків різних видів атак. Сформовано стратегії для моделювання загроз. Результати дослідження можуть бути використані для побудови системи безпеки для хмарних послуг в організація будь-якого розміру. Застосування наданих методів захисту дозволить забезпечити надійну роботу з хмарними послугами, зменшити ризики втрати даних та порушення конфіденційності.

The objective of the work is to study modern methods and technologies for ensuring security in cloud services, analyze identified threats and risks, and develop recommendations for improving security in the cloud environment. Research methods: Analysis of literature sources, articles, scientific publications and other documents related to the research topic The paper analyzes research on the security of cloud services in the growing threat landscape. Methods for detecting and mitigating the effects of various types of attacks are presented. Strategies for modeling threats are formed. The results of the study can be used to build a security system for cloud services in an organization of any size. The application of the provided protection methods will ensure reliable work with cloud services, reduce the risks of data loss and privacy violations.
Керівник роботи: Єсіна Марина Віталіївна, кандидат технічних наук, доцент доцент кафедри безпеки інформаційних систем, мереж і технологій Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та штучного інтелекту
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; хмарні обчислення; системи моделювання; моделі порушника; моделі загроз; загрози хмарних послуг; cloud computing; modeling systems; attacker models; threat models; threats to cloud services