Біржова діяльність : методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи для студентів денної форми навчання, спеціальност і: 076 «Підприємництво та торгівля» за освітньо-професійною програмою : «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» рівень підготовки Перший (бакалаврський) рівень вищої освіти - Кузьминчук, Наталія Валеріївна; Куценко, Тетяна Миколаївна; Терованесова, Олександра Юріївна; Kuzmynchuk, Nataliia; Kutsenko, Tetiana; Terovanesova, Oleksandra (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Навчальна дисципліна «Біржова діяльність» дозволяє вивчити особливості біржової діяльності. Ознайомитись з «Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку» та нормативно-правовою базою біржової діяльності вітчизняного ринку. Дізнатись на які види поділяється біржова діяльність, а саме фондовий ринок, товарний ринок, валютний ринок, криптовалютний ринок. Ознайомитись з біржами, які працюють на території України та за її межами. Зрозуміти, який товар відноситься до біржового та як укладаються угоди на біржах. Проаналізувати ф’ючерсний ринок та застосування опціонів, їх види. Дізнатись про особливості біржового клірингу та клірингової палати. Розробити механізм роботи на позабіржовому ринку. Набути практичних навичок щодо здійснення біржової торгівлі з різними фінансовими інструментами. Аналізувати стан і розвиток біржового та позабіржового ринку в Україні та за її межами.

The academic discipline "Exchange activity" allows you to study the features of exchange activity. Get acquainted with the "National Commission on Securities and Stock Market" and the regulatory framework of exchange activities of the domestic market. Find out what types of exchange activity is divided, namely the stock market, commodity market, foreign exchange market, cryptocurrency market. Get acquainted with the exchanges operating in Ukraine and abroad. Understand which product belongs to the exchange and how transactions are concluded on the exchanges. Analyze the futures market and the application of options, their types. Learn about the features of exchange clearing and clearing house. Develop a mechanism for working on the OTC market. Acquire practical skills in carrying out exchange trading with various financial instruments. Analyze the state and development of the stock exchange and OTC market in Ukraine and abroad.
Stock Exchange Activities : Methodological Recommendations for Practical Classes and Independent Work for Full-Time Students, Specialty: 076 «Entrepreneurship and Trade» Under the Educational and Professional Program: «Entrepreneurship, Trade and Stock Exchange Activity» Level of Preparation First (Bachelor's) Level of Higher Education
Методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи для студентів денної форми навчання
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; біржа; регулювання біржової діяльності; аукціони; біржова угода; ф’ючерси; ф’ючерсні контракти; інструменти біржового ринку; опціон; опціонні угоди; біржовий кліринг; система розрахунків; маржа; біржова торгівля; хеджування; хеджування цінових ризиків; хеджування курсових ризиків; exchange; regulation of exchange activities; auctions; exchange transaction; futures; futures contracts; exchange market instruments; option; option transactions; exchange clearing; settlement system; margin; exchange trading; hedging; hedging of price risks; hedging of exchange rate risks