Жінка як об'єкт суспільно-політичної концептуалізації в публіцистичному дискурсі 20-50 pp. XX століття - Демура, Г.В. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2010)
Стаття містить аналіз вербальних особливостей формування ґендерної політики в українських засобах масової інформації 20-50 pp. XX ст. з урахуванням ідеологічних канонів, характерних для преси зазначеного періоду. The analysis of verbal peculiarities of forming gender policy in Ukrainian mass-media in 20s-50s of the 20th century is presented in the article taking into account ideological canons which are typical to the press of the stated period.
Демура Галина Володимирівна, аспірант кафедри української мови філологічного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна
Keywords: фемінне; ґендерна політика; засоби масової інформації; дискурс; радянська ідеологія; мовні засоби; тоталітарний режим