Московська сторожова служба на території Південної Слобожанщини в XVI ст. - Ісаєв, Т.О. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2011)
Стаття присвячена вивченню діяльності станично-сторожової служби Московської держави на території Південної Слобожанщини в XVI ст. На фоні дослідження означеної проблеми висвітлюється український уходницько-здобичницький елемент на цій території, аналізуються його взаємовідносини з московською сторожовою службою, характеризується вплив останньої на українську колонізацію Південної Слобожанщини.
Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Історія України. Українознавство: історичні та філософські науки http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visnyk_ua.html
Keywords: станиця; сторожа; Сіверський Донець; Південна Слобожанщина; черкас