Аналіз та дослідження використання хмарних послуг у банківській сфері - Купиро, К. В. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Метою даного дослідження є аналіз і дослідження використання хмарних послуг у банківській сфері з метою виявлення їх переваг та можливих викликів. Дослідження спрямоване на визначення ефективності впровадження хмарних технологій у банківському секторі. Об'єктом дослідження є використання хмарних послуг у банківській сфері. Дослідження буде охоплювати різні аспекти використання хмарних послуг, такі як зберігання даних у хмарних сервісах, застосування хмарних рішень для безпеки та управління ризиками в банківському секторі. Предметом дослідження є самі хмарні послуги, їхні можливості та вплив на банківську сферу. Дослідження буде фокусуватися на виявленні переваг використання хмарних технологій у банківському секторі, таких як зниження витрат, забезпечення швидкого доступу до даних та забезпечення високого рівня безпеки. Результати дослідження мають на меті надати банкам інформацію та рекомендації щодо впровадження хмарних послуг у їхніх бізнес-процесах, враховуючи особливості банківської сфери та потреби у захисті конфіденційної інформації.

The purpose of this study is to analyze and research the use of cloud services in the banking sector in order to identify their advantages and possible challenges. The study is aimed at determining the effectiveness of the implementation of cloud technologies in the banking sector. The object of the study is the use of cloud services in the banking sector. The study will cover various aspects of the use of cloud services, such as data storage in cloud services, application of cloud solutions for security and risk management in the banking sector. The subject of the study is the cloud services themselves, their capabilities and impact on the banking sphere. The research will focus on identifying the benefits of using cloud technologies in the banking sector, such as reducing costs, providing fast access to data and ensuring a high level of security. The research results are intended to provide banks with information and recommendations on the implementation of cloud services in their business processes, taking into account the specifics of the banking sector and the need to protect confidential information.
Керівник роботи: Єсіна Марина Віталіївна, кандидат технічних наук, доцент доцент кафедри безпеки інформаційних систем, мереж і технологій Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та штучного інтелекту
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; безпека; банківська сфера; захист; надійність; хмарні послуги; safety; banking; security; reliability; cloud services