Оцінка імунологічних механізмів після дії комплексних екзогенних факторів (фотоопромінювання, екзосом, наночастинок) на експериментальній моделі запалення - Биченко, Катерина Олексіївна; Bychenko, K.O. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
Дисертацію присвячено дослідженню механізмів впливу фізичних та біологічних факторів на імунорезистентність в умовах індукції експериментального запалення та оцінки ступеня цитотоксичності наночастинок діоксиду церію різних розмірів та різної концентрації в якості хімічного фактору для комплексного застосування при запальній реакції.

The dissertation is devoted to the study of the physical and biological factors mechanisms on immunoresistance under conditions of experimental inflammation induction and assessment of the cytotoxicity degree of cerium dioxide nanoparticles of different sizes and concentrations as a chemical factor for complex application in inflammatory reactions.
The estimation of immunological mechanisms after the action of complex exogenous factors (photoirradiation, exosomes, nanoparticles) on the experimental inflammation model
Кваліфікаційна наукова праця на здобуття ступеня доктора філософії
Keywords: Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES; модель запалення; вроджений імунітет; фотоопромінювання; етапи запалення; культура клітин; екзосоми; стовбурові клітини; проліферативна активність; наночастинки діоксиду церію; біоіндикатор D. viridis; цитотоксичність; inflammation model; innate immunity; photoirradiation; stages of inflammation; cell culture; exosomes; stem cells; proliferative activity; cerium dioxide nanoparticles; D. viridis bioindicator; cytotoxicity