Модель мікроконтрольного керування кроковими двигунами для повороту коліс рухомої платформи - Кириченко, Олександр Сергійович; Kyrychenko, Oleksandr (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У рамках роботи досягнуто основної мети – створено навчальну платформу для демонстрації принципів керування кроковими двигунами за допомогою мікроконтролера. На основі мікроконтролера ATmega2560 реалізовано систему керування кроковими двигунами. Використання 8-бітного таймера-лічильника дозволило забезпечити необхідну точність і стабільність сигналів для управління. Розроблено інтерактивний інтерфейс, що дозволяє налаштовувати параметри роботи таймера, моделювати поведінку системи та візуалізувати результати. Використання технологій React та react-chartjs-2 забезпечує зрозумілу та зручну взаємодію для користувача.

The main goal of the work was achieved - a training platform was created to demonstrate the principles of controlling stepper motors using a microcontroller. Based on the ATmega2560 microcontroller, a stepper motor control system was implemented. The use of an 8-bit timer-counter allowed to ensure the necessary accuracy and stability of signals for control. An interactive interface was developed that allows you to configure the timer parameters, simulate the behavior of the system and visualize the results. The use of React and react-chartjs-2 technologies provides a clear and convenient interaction for the user.
Model of microcontroller control of stepper motors for turning the wheels of a moving platform
Керівник : Котвицький Альберт Тадеушевич, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри комп'ютерних систем та робототехніки.
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; мікроконтролерне керування; навчальна платформа; інтерактивна візуалізація; кроковий двигун; 8-бітний таймер-лічильник; веб-додаток; JavaScript; моделювання; генерація імпульсів; алгоритми керування; рухома платформа; microcontroller control; educational platform; interactive visualization; stepper motor; 8-bit timer-counter; web application; modeling; pulse generation; control algorithms; moving platform