Цареборисів: від заснування до утворення Ізюмського слобідського полку - Ісаєв, Т.О. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2010)
У статті детально проаналізовано минуле Цареборисова в 1599 – поч. 80-х рр. XVII ст.: заснування, укріплення, динаміка населення, роль в історії краю, участь у соціальних та визвольних рухах того часу.
Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Історія України. Українознавство: історичні та філософські науки http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visnyk_ua.html
Keywords: Цареборисів; Слобожанщина; Оскіл; Сіверський Донець; козак; Степан Разін