Формування моральних механiзмiв поведiнки студентської молодi - Донцов, А.В. (Харків, Видавничий дім "Шлях", 2000)
В монографії на основі аналізу класичних підходів вирішення проблеми морального виховання особистості розглядається концепція розвитку моральних механізмів, які прискорюють процес формування особистості та професійної підготовки майбутнього вчителя в умовах гуманітаризації освіти і гуманізації навчально-виховного процесу. Моральні механізми поведінки студента розглядаються як динамічні морально-психологічні процеси, які відбуваються на основі розвитку моральних і соціальних потреб особистості. Призначена керівникам системи освіти, викладачам вищих і середніх навчальних закладів, вчителям, студентам і всім, кого цікавлять проблеми виховання людини.
Донцов Анатолiй Васильович, кандидат педагогічних наук, професор кафедри педагогіки, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна.
Keywords: моральна поведiнка особистостi; моральна регуляцiя поведінки; студентська группа; совiсть особистостi студента; моральна регуляцiя педагогiчного процессу