Геолого-гідрогеологічні особливості та фільтраційні характеристики горбашівського водоносного горизонту Кузнецовського родовища підземних вод (Рівненська область) - Варюшкін, Микита Андрійович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
Кваліфікаційна робота складена за результатами обробки матеріалів, отриманих під час виконання робіт на підприємстві ТОВ «ГЕОЛОГІЧНІ СИСТЕМИ», м. Харків. Актуальністю теми дослідження є недостатнє вивчення гідрогеологічних умов горбашівського водоносного горизонту ділянки Чудлінська (Чудлінський водозабір) Кузнецовського родовища в умовах впливу багаторічної експлуатації. Аналізуючи звіт з детальної ГЕО по ділянці Рафалівська-1 Рафалівського родовища (одна з ділянок раніше розвіданого Кузнецовського родовища) [24] було виявлено, що фільтраційні параметри водоносного горизонту, станом на 2023 р., суттєво відрізняються від параметрів, отриманих під час детальної розвідки та більше того, попередньо, фільтраційні параметри горбашівського водоносного горизонту дуже різняться на ділянках Рафалівська-1 та Чудлінська. По ділянці Кузнецовського родовища, підприємством ТОВ «ГЕОЛОГІЧНІ СИСТЕМИ» виконуються роботи з геолого-економічної оцінки експлуатаційних запасів питних підземних вод Чудлінського водозабору з подальшим затвердженням запасів у ДКЗ України, який є другим наявним працюючим водозабором на території району робіт. Таким чином, є нагальна необхідність довивчення геолого гідрогеологічних умов ділянки Чудлінська та уточнення сучасних фільтраційних характеристик горбашівського водоносного горизонту, враховуючи фактори, пов’язані з експлуатацією наявних ділянок.
Керівник роботи: Петік Вячеслав Олексійович, кандидат технічних наук, доцент кафедри гідрогеології
Keywords: NATURAL SCIENCES::Earth sciences::Atmosphere and hydrosphere sciences::Hydrology; Горбашівський водоносний горизонт; фільтраційні характеристики; Gorbashiv aquifer; filtration characteristics; гідрогеологічні параметри; дослідно-фільтраційні роботи; питні підземні води; hydrogeological parameters; experimental filtration works; drinking groundwater; Волино-Подільський артезіанський басейн; Volyn-Podilskyi artesian basin