Історія Стародавнього Сходу : навчально-методичний посібник - Ручинська, Оксана Анатоліївна; Сергєєв, Іван Павлович; Ruchynska, Oksana; Sergeev, Ivan (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Навчально-методичний посібник містить програму лекційного курсу з історії Стародавнього Сходу та програму практичних занять. До першої частини посібника включено зміст програми курсу, екзаменаційні питання, критерії оцінювання, бібліографія, питання для самостійної роботи студентів. У другій частині посібника подані докладні методичні рекомендації за темами практичних занять. Автори посібника визначають напрями і зміст роботи студентів під час підготовки до занять, окреслюють коло письмових джерел. Матеріали посібника містять спеціальну літературу до практичних занять, теми рефератів. Додаток до програми практичних занять складається з найбільш важливих письмових джерел та коментарів до цих текстів. Дійсний посібник призначено для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 032 Історія та археологія, а також для всіх, хто цікавиться історією країн Стародавнього Сходу.

The Teaching and Methodological Guide presents the syllabus of the lecture course on the History of the Ancient East and the program of practical classes. The first part includes the course outline, examination questions, assessment criteria, bibliography, and questions for students’ independent work. The second part contains detailed methodological recommendations for the topics of practical classes. The authors define the directions and content of students’ work in preparation for classes and outline the range of written sources to be used. The materials of the manual also include specialized literature for practical classes and topics for term papers. The appendix to the program of practical classes consists of the most important written sources and commentaries on these texts. This manual is intended for students of the first (bachelor’s) level of higher education in the specialty 032 History and Archaeology, as well as for all readers interested in the history of the countries of the Ancient East.
History of the Ancient East : a teaching and methodological guide
Навчальне видання
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; історія Стародавнього Сходу; навчально-методичний посібник; програма курсу; практичні заняття; методичні рекомендації; письмові джерела; history of the Ancient East; teaching and methodological guide; course syllabus; practical classes; methodological recommendations; written sources; bibliography; history and archaeology